Dünyada ve Türkiye’de Kepçe Kulak Estetiği Ameliyatı

CodingBoard

Bağımlı
Katılım
8 Nis 2022
Mesajlar
57
Tepki
0
Düzgüsel şartlarda bir kişinin kulak uzunluğu 6,5 santim, genişliği ise 3,5 santim olmalıdır. Kulak ile kafa içinde bulunan açısı ise 30 derecelik bir açıyla yer verilmiştir. Verilen bu değerlerin aksine büyük açılar ortaya çıkıyorsa kepçe kulak estetiği gereksinimi doğabilir.

Kulağın kepçe şeklindeki çıkıntısının bulunması ve y şeklini çağrıştıran kıkırdak kıvamının kafi şekilde gelişmemiş olmasından dolayı ortaya çıkan bir problem olan kepçe kulak, kıkırdak doku yeterince gelişmediği için ihtiyaç duyulan açı genişleyerek kulak çıkıntısı ön tarafa doğru eğilmeye adım atar. Bilimsel olarak herhangi bir kıymet ile ölçülmese bile dışarıdan bakıldığında kolaylıkla tespit edilebilecek bir türdedir. Kişilerin yaşlarının ilerlemesiyle birlikte bu durumda pek oldukça değişim ortaya çıkabilir. Kepçe kulak oluşumu çoğu zaman genetik bir yatkınlıktan dolayı ortaya çıkmaktadır. Bununla birlikte doğuştan meydana gelen nedenler ya da daha sonradan ortaya çıkan faktörlerden dolayı da oluştuğu görülmektedir.


Kepçe Kulağın Psikolojiye Tesirleri Nedir?​


Kepçe kulak fizyolojik bir hastalık kesinlikle değildir. Tam aksine güzel duyu bir problem olarak ortaya çıkmaktadır. Fakat kepçe kulak olan kişilerin ruhsal tesirleri de bulunmaktadır. Her yaş grubunu değişik şekilde etkileyen kepçe kulak faktörünün ruhsal tesirleri şu şekildedir.

  • Ilk olarak çevresinde alay mevzusu olacağını düşünerek saçlarıyla kulaklarını örtmeye çalışmaktadırlar.
  • Mutsuz olma hali bireyi davranışlarına yansır.
  • Kepçe kulak yüzünden beğenilmeme algısı zihninde oturur.
  • Devamlı ruhsal sorunlardan kaynaklı özgüven kaybı bireyde oluşmaya adım atar.
  • Devamlı olarak kulağını gizlemeye çaba eder.
  • Bulunmuş olduğu ortamda kulağının yapısından dolayı dışlanabileceğini düşünür.

kepce-kulak-ameliyati.png



Kepçe Kulak Ameliyatını KBB Doktoru Yapabilir Mi?​


Kepçe kulak ameliyatı sonrasında güzel duyu bir görüntüye kavuşmak mümkündür. Bunun için en mühim olan şey uygun ve doğru bir tabip bulabilmektir. Kepçe kulak ameliyatı icra eden doktorlar arasından sizin için iyi olabilecek tabip bulmak büyük bir zahmet ister. Bulduğunuz doktorun deneyimleri, uzmanlığı ve yapmış olduğu işler oldukça önemlidir. Bununla birlikte kepçe kulak estetiği ciddiyet ve itina isteyen de bir ameliyattır. Bu yüzden seçeceğiniz doktorun da uzman bir plastik cerrah olması gerekmektedir. Sizde kepçe kulak ameliyatı için uygun bir tabip arıyorsanız Doç. Dr. Nedim Sarıfakıoğlu ile iletişime geçebilirsiniz.

Kepçe Kulak Ameliyatı Sonrası Gündelik Yaşam​


Kepçe kulak ameliyatı sonrasında 1 ile 3 gün içinde dinlenilmesi gerekmektedir. Daha sonrasında düzgüsel hayata dönmek mümkündür. Ameliyat sonrası kulak üstünde şişmelerin olması düzgüsel bir durumdur. Üç hafta içinde şişlikler zaman içinde inecek ve ortalama 6 ay içinde de kulak son halini alacaktır.

Ameliyat sonrasında koruma ve destek amacıyla bandajların kullanılmazsa mühim bir faktördür. Hekim tarafınca belirtilen bandaj tavsiyelerine de uyumak önemlidir. Bununla birlikte yaranın iyileşmesini etkileyen bir öteki unsur ise sigaradır. Yakaları gevşek ya da düğmeli gömlekler tercih etmek, yan yatmaktan kaçmakta iyileşme sürecini hızlandıran faktörler içinde yer verilmiştir. Günlük hayatla ilgili öteki tüm durumlarda düzgüsel hayatınıza dönmek oldukça kolaydır.

Kepçe kulak ameliyatı sonrasında kulak arkasında bir iz oluşmaktadır. Fakat bu is dışarıdan gözükebilir bir ishalinde değildir. Bununla birlikte kepçe kulak ameliyatı sonrasında hiçbir işitme kaybı da yaşanmamaktadır.

Dünyada ve Türkiye’de Kepçe Kulak Ameliyatı​


Tüm dünyada ve devletimizde yaygın olarak görülen sorunlardan bir tanesi olan kepçe kulak, vücudun genel işleyişini bir tesiri olmayan ve hastalık olarak nitelendirilemeyen yalnızca güzel duyu kliniklerde uygulamaları çoğunlukla söz mevzusu olan bir durumdur. Değişen teknolojinin gelişmesi ile beraber hem de tıp alanında büyük gelişmeler göstermiştim. Kepçe kulak problemi da bu gelişmelerle beraber Kolay şekilde halledilebilir hale gelmiştir. Dünyada yaygın olmasa da Türkiye'de bazı hekimler tarafınca uygulanan kepçe kulak estetiği için başarıya ulaşmış sonuçlar almak istiyorsanız ankaraestetikcerrahi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kepçe Kulak Ameliyatında Uzman Plastik Cerrahın Önemi​


Kepçe kulak ameliyatı yüz güzelliğini etkileyen bir ameliyat olarak bilinmektedir. Bu yüzden tabip seçiminde oldukça özenli ve duyarlı olmak gerekmektedir. Yaptığınız tercihlerle oluşacak riskleri en aza indirmek sizin elinizde. Hem işinde iyi hem de ameliyat sonrasında iyice gösterebilecek bir tabip bulmak burada mühim bir faktördür.

Uygun olan tabip bulunduktan sonrasında kulak estetiği alanında ne kadar o süre bulunduğunu öğrenmeniz gerekmektedir. Yapmış olduğu işlerdeki deneyimleri de araştırma imkanınız bulunmaktadır. Sizde güzel duyu açıdan daha iyi bir yüze haiz olmak istiyorsanız kepçe kulak estetiğinde Doç. Dr. Nedim Sarıfakıoğlu ile iletişime geçebilirsiniz.

Kepçe Kulak Ameliyatı Tutarları 2021​


Doğuştan, genetik ya da pek oldukça faktörle beraber oluşan kepçe kulak, herhangi bir hastalık olarak görülmemektedir. Ameliyat ile güzel duyu bir görüntüye kavuşmak mümkündür. Bunun için kişinin isteği ve psikolojinin pozitif olması gerekmektedir. Kepçe kulak ameliyat tutarları 2021 detayları için adresini ziyaret ederek detaylı informasyon almanız mümkündür.
 
Üst Alt