Dinlebi Sesli Kitap Uygulaması

gokhankuloglu

Meraklı
Katılım
14 Nis 2020
Mesajlar
28
Tepki
2
Dinlebi bütün alışkanlıkların üstünü çizecek nitelikte tabiri caizse ezber bozan bir sesli kitap uygulamasıdır. Sürekli gelişen teknolojiden kitap okuma alışkanlıkları da gerektiği kadar nasibini almış ve sesli kitap uygulaması fikri doğmuştur.
Sesli Kitap Uygulaması Nedir?
Uygulama için teknolojinin yeni bir sonucu dememize rağmen aslında fikir çok da yeni bir fikir değildir. Başlangıç şekli görme engellilere kitap okuma zevkini yaşatmak amacıyla başlamıştır. Görme engellilerin kendi alfabeleri ile basılmış kitap sayısının yeterli çeşit ve sayıda olmaması nedeniyle sesli kitap uygulaması fikri ortaya çıkmıştır. Bir kitabın yüksek sesle okunarak ses kaydı alınır ve sesli kitap haline getirilerek okuyucu – dinleyici ile buluşturulur. Çok kullanışlı bir yöntem olan bu uygulama günümüzde sadece görme engelliler tarafından kullanılmamaktadır.
Toplum olarak maalesef kitap okuma alışkanlığımız çok da yeterli değildir. Sesli kitap uygulaması ile insanlara kitap sevgisi aşılamış olması uygulamanın faydaları arasında yer almaktadır. Akıllı telefonlarınıza indirebileceğiniz android ve ios işletim sistemlerine uyumlu olan sesli kitap uygulaması sayesinde istediğiniz birçok türden edebiyat eserini hatta masalları bile dinleme şansına ulaşabilirsiniz. Araba kullanırken, yemek yaparken, spor yaparken yani aklınıza gelebilecek her şekilde her türlü kitap artık bir kulaklık kadar yakınınızda. Kitap okumak kadar etkili olan ve dinleme esasına dayanan sesli kitap uygulamasının yerli uygulama olması bizim açımızdan oldukça sevindiricidir. Daha çok eser bu sayede daha çok kitapsevere yer ve mekan tanımaksızın ulaşmış olmaktadır. Yepyeni bir kitap okuma uygulaması için app.dinlebi.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Mobil uygulama : https://app.dinlebi.com.tr/
 
Üst Alt