Ddos Nedir?

Mesut

Eski üye
Katılım
19 May 2021
Mesajlar
119
Tepki
13
Ddos sunucu saldırıları konusunda etkin bir tekniktir. Webmaster eğitim sitesi içerisinde mutlaka kullanılması gereken bilgi konusudur. Bilgisayar teknolojilerinin en tehlikeli saldırı yöntemlerinden birisi olarak dikkatleri çekmeyi başarmıştır. Ddos ile saldırılan bir sistemin çökmesi, tüm verilerin ortadan kalkmasına ve yedeklerin çalışmamasına dahi yol açabilir. Teknolojileri incelediğimiz zaman aslında içlerinde en çok dikkat edilmesi gerekenlerden birisi olarak dikkatleri çeker.

Ddos nedir sorusu birçok kişinin aklında. Ddos saldırıları ve korunma yöntemleri ile alakalı birçok farklı teknik olduğunu da söylediğimizden dolayı dikkat edilmesi gereken önemli konular vardır. Bu yazımızda öncelikli olarak siz değerli okuyucularıma sistem hakkında net bilgiler vermek ve tanımanızı sağlamak amacı içerisinde olacağım. Sistemi yakından tanıyarak fikir sahibi olalım ve neler bilmemiz gerektiğini çok daha yakından öğrenelim.

DDoS Nedir?
DDOS açılımı Distributed Denial of Service Attack olarak adlandırılan bir çeşit saldırı mekanizması olarak da nitelendirilebilmektedir. Web sunucularına yapılan saldırıların DDoS mekanizması ile yapılması çok daha tehlikeli sonuçlar doğurabilir ve bu nedenle çok dikkatli olunması gerekir. Aslında ülkemizde bu saldırıları yapabilecek yazılımcılar sınırlı sayıdadır. Genelde firmalar arası rekabet içerisinde kullanılan bir çeşit saldırı yöntemi olarak dikkati çekiyor.

DDoS korumalı sunucular Türkiye lokasyonda genellikle barınabilen sunucular değildirler. Genellikle Amerika merkezli olarak çalışan sunucu sistemleridir ve son derece dikkatli bir şekilde yönetilmelidir. Softlayer adı altında bazı firmalar DDOS korumalı sunucu hizmeti verdiklerinden dolayı insanlara maksimum hizmet verme zorunluluğu doğar. Bazı datacenter hizmeti veren firmalar Amerika bazlı şirketler ile anlaşarak Türkiye’de bu hizmeti sponsor olarak verebilmektedirler. Kötü niyetli yazılımların geneline bizler BOTNET adı veriyoruz. Bu sistemler tamamen saldırıya ve zarar vermeye yönelik sistemlerdir.

DDOS korumalı sunucular bu tip saldırılar için tamamı ile hazır hale getirilmiş ve güvenlik açısından diğer sunucu türlerine kıyasla çok daha kaliteli sunucu modelleridir. Aynı zamanda ücretleri de gerçek anlamda pahalıdır.
 
Üst Alt