CPanel ile Microsoft SPF Kaydı Nasıl Yapılır?

Coder

Kurumsal Üye
Yazılım Uzmanı
Wordpress Uzmanı
Katılım
27 Ocak 2020
Mesajlar
12
Tepki
4

CPanel ile Microsoft SPF Kaydı Iyi mi Yapılır?​

CPanel ile Microsoft SPF Kaydı Nasıl Yapılır?


Son zamanlarda maillerin spam, gereksiz ya da tanıtım kutusuna gitmesinden dolayı bir oldukça şahıs mağdur olmaya başladı ve mağdur olan kişiler bu maillerin spam, gereksiz kutusuna gitmesinin iyi mi önüne geçileceği mevzusunda araştırmalar halletmeye başladı. Bu yazımızda sizlerle beraber maillerin düzgüsel bir halde alıcı kişinin gelen kutusuna iyi mi gönderileceğiniz sizler için yazdık.

Son zamanlar da bir oldukça şahıs bu maillerin spam, gereksiz kutusuna gittiği için şikayetler yapmaya başladı fakat bu şikayetler sonucunda mail sistemlerinden herhangi bir geri dönüş alamadılar ve kişisel çözümler ile bu sorunları ortadan kaldırmak için araştırma halletmeye başladı. Her geçen gün spam şartlarında devamlı değişmeler yaşanıyor. Eğer kurumsal bir şirket olarak e-mail pazarlama yapıyorsanız yeni gelen güncellemeler ve sözleşmeler ile e-mail pazarlama mevzusunda büyük zorluklar yaşayabilirsiniz. Sözgelişi toplumsal medyada gündeme getirilen problemler bir kısmı Outlook mail sistemi kullanan kullananların mailleri göndericiye ulaşıyor fakat alıcı gönderilen mailin gelip gelmediğine bakmak için spam kutusunu denetim etmiş olduğu vakit gönderilen mailin spam kutusuna düştüğünü görüyor. Çoğu zaman maillerin spam kutusuna gönderilmesi sadece mail yolladığımız alıcı kişinin geri bildirimi ile farkına varılabiliyor veyahut mail yollarken gönderilemedi benzer biçimde hatalar alıyoruz.

CPanel ile Microsoft SPF Kaydı Nasıl Yapılır?


Eğer gönderdiğiniz mailler Yahoo, Gmail, Hotmail yada Outlook benzer biçimde mail servislerinde spam kutusuna düşüyorsa bunun sebeplerinden bir tanesi de domainizin SPF kaydının güncel olmamasıdır. Aslen maillerinizin spama düşmesi sizin için domainizin SPF kaydının güncellemeniz gerektiği mevzusunda bir uyarıdır.

SPF Kaydı Nedir, SPF Kaydı Ne İşe Yarar:


Microsoft tarafınca geliştirilen bu sistem sisteme kayıtlı e-mail hesaplarının gerçek birer mail hesap olup olmadığını denetim eden bir sistemdir.

İlk ilkin SPF kodumuzu oluşturalım.

Standart bir dizilimi haiz bir yapısı vardı. Aşağıda belirttiğimiz yerlerde bir tek işaretle belirttiğimiz bölgeleri kendize gore düzenleyeceksiniz.

“v=spf1 ip4:ipadresi a mx ptr include:sitemizinadresi ~all”

IP Adresi
:

Sitemizin ve verilerimizin barındığı sunucunun IP adresini yazıyoruz.

v=spf1 ip4: IP ADRESİ (ip4’den sonrasında IP adresinizi yazarken boşluk bırakmayın)

sitemizinadresi: Sitemizin alan adını eksiksiz bir halde yazıyoruz.

“v=spf1 ip4:ipadresi a mx ptr include:Google.com.tr~all”

(Mesela: Google.com.tr)

SPF kodumuzu elde ettikten sonrasında DNS kaydı ile devam edelim.

CPanel ile Microsoft SPF Kaydı Nasıl Yapılır?

CPanel ile SPF Kodu Eklemek İçin;​

  1. CPanel’e giriş yapıyoruz.
  2. CPanel’e giriş yaptıktan sonrasında Advanced Zone Editör linkinin üzerine tıklıyoruz.
  3. Oluşturulan sayfada alt bölümde yer edinen ve Hosting hesabı açılırken otomatik olaran eklenen SPF kaydını siliyoruz.
  4. Otomatikman eklenen SPF Kaydını sildikten sonrasında üst bölümde yer edinen formdan oluşturduğumuz yeni SPF kaydını ilgili yere ekliyoruz. Lüzumlu tüm alanları doldurduktan sonrasında “Add Record” yazan yere tıklıyoruz.
  5. Oluşturduğumuz yeni SPF kaydı işlemi başarı ile gerçekleştirilmiştir.



WHM Açık oturum Kullanarak SPF Kaydı Eklemek İçin;​

  1. WHM Panele giriş yapıyoruz.
  2. WHM panele giriş yaptıktan sonrasında sol tarafta yer edinen menüden “Edit DNS Zone” yazan bölümün üzerine geliyoruz ve tıklıyoruz.
  3. Edit DNS Zone” yazan kısımdan SPF güncellemesi yapmak istediğimiz web sitemizi seçiyoruz ve “Editbutonuna tıklıyoruz.
  4. Hosting hesapları açılırken otomatikman oluşturulan SPF kaydını siliyoruz. TXTyazan yeri “Select” olarak seçip sayfanın altında yer edinen “Save” kısmına tıklıyoruz.
  5. Yeniden “Edit DNS Zone” ekranından sitemizi seçip “Edit”e tıklıyoruz. Sayfa açıldıktan sonrasında aşağıda bulunan “Add New Entries Below this Line” kısmından yeni oluşturduğumuz “SPF” kaydını ekliyoruz.

WHM Açık oturum kullanarak yeni SPF kaydı bu şekilde ekleniyor.
 
Üst Alt