Hoşgeldiniz Webmaster Forum | Türkiyenin En iyi Webmaster Platformu

Webmaster Forum - Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi webmaster topluluğumuza katılın.
  • Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konu oluşturabilir, mevcut konulara cevap gönderebilir,
  • diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını WF ile yapabilirsiniz.
  • Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsiz, ne bekliyorsun?
  • Çikolatalı sufle tarifi

    Admin

    Admin
    Katılım
    19 Ara 2017
    Forum
    1,216
    Çözümler
    1
    Reaksiyon
    552
    Puan
    428
    Yaş
    30
    Konum
    Webmaster Forum
    Web
    webmasterforum.com.tr
    Meslek
    Web
    Çikolatalı sufle tarifi
    Anlık gelen çikolata krizlerinin devası: Çikolatalı sufle tarifi...

    Çikolatalı sufle sıcacık kekinin arasından eriyen çikolatasıyla tatlı seveleri büyüleyecek. 
    811909.jpg

    ÇİKOLATALI SUFLENİN MALZEMELERİ

    3 adet yumurta

    80 gram bitter çikolata

    3 yemek kaşığı tereyağı

    3 yemek kaşığı un

    3 yemek kaşığı toz şeker

    1/4 çay kaşığı tuz

    1 paket vanilya

    Pişirme kaplarını yağlamak için:

    1 yemek kaşığı tereyağı

    1 yemek kaşığı un

    Servisi için:1 yemek kaşığı

    pudra şekeri

    YAPILIŞI 

    Tereyağı ve küp şeklinde kesilmiş bitter çikolatayı, kısık ateşte eritin. Eridikten sonra ılınması için 2 dakika kadar bekletin.

    Yumurtaları, toz şeker ilave ettikten sonra bir mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpın.

    Çırpılmış yumurta karışımına eritilmiş tereyağı ve bitter çikolatayı ekleyin.

    Elenmiş un, vanilya ve tuzu katın. Tüm malzemeyi bir spatula yardımıyla hızlıca karıştırın.

    Porsiyonluk fırın kaplarını öncelikle tereyağı ile yağlayın. Üzerlerine un serpiştirin. Unun fazlasını silkeleyerek alın.

    Sufle karışımını, kapların üzerinde iki parmak kalınlığında pay kalacak şekilde paylaştırın.

    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında akışkan kıvamını koruması için sufleleri, 8 dakika kadar pişirin. Fırında bekletmeden alın.

    Oda sıcaklığında 1 dakika kadar beklettikten sonra ters çevirerek servis tabağına çıkartın. Pudra şekeri ilavesi ile bekletmeden servis edin

    PÜF NOKTASI

    İçi yoğun ve ıslak çikolatalı kalması gereken sufle tarifi, fanlı fırınlarda daha kısa sürede pişmekte ve içi kuru kalabilmektedir.Vanilyayı, eritilmiş tereyağı ve bitter çikolata soğuduktan sonra eklemeye özellikle unu ekledikten sonra çırpma teli ya da mikser yerine tahta bir kaşık yardımıyla sufle harcını karıştırmaya dikkat edin.
     
    Üst Alt