Hoşgeldiniz Webmaster Forum | Türkiyenin En iyi Webmaster Platformu

Webmaster Forum - Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi webmaster topluluğumuza katılın.
  • Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konu oluşturabilir, mevcut konulara cevap gönderebilir,
  • diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını WF ile yapabilirsiniz.
  • Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsiz, ne bekliyorsun?
  • Ayran aşı çorbası tarifi

    Admin

    Admin
    Katılım
    19 Ara 2017
    Forum
    1,216
    Çözümler
    1
    Reaksiyon
    552
    Puan
    428
    Yaş
    30
    Konum
    Webmaster Forum
    Web
    webmasterforum.com.tr
    Meslek
    Web
    Ayran aşı çorbası tarifi
    Haşlanmış bakliyat malzemeleri sayesinde bir ana yemek kadar doyurucu olabilen bir çorba: Ayran aşı çorbası

    Yayla çorbasının pirinçsiz versiyonu Ayran aşı çorbası nohut ve buğday yoğurtla birleşerek enfes bir çorba oluyor. 
    811219.jpg

    AYRAN AŞI ÇORBASININ MALZEMELERİ 

    1 su bardağı buğday

    1/2 su bardağı nohut

    500 gram süzme yoğurt

    6 su bardağı su

    1 çay kaşığı tuz

    1 tatlı kaşığı nane

    Servisi için:

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 çay kaşığı

    acı kırmızı pul biber

    1/4 demet dereotu

    YAPILIŞI

    Çorbanın suyunu azaltıp, arttırarak damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Çorbanızı pişirirken yoğurt ekleme aşamasında çırpma teli kullanın.

    Nasıl Yapılır?
    Çorbanın yapımında kullanacağınız aşurelik buğday ve nohudu, bir gece önceden ayrı ayrı kaplarda suya basın.

    İyice şişen buğdayı derin bir tencereye alın. Üzerine 6 su bardağı kadar içme suyu ekledikten sonra orta ateşte haşlayın. Buğdayın haşlama suyunu çorba yapımında kullanacağız, unutmayın.

    Nohudu ayrı bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte haşlayın.

    Çorbaya kıvam ve lezzetini verecek süzme yoğurdu, tuz ilavesiyle küçük bir kapta pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.

    Haşlanan nohutları, suyunu süzdükten sonra buğday tenceresine aktarın ve hafif bir şekilde karıştırın.

    Buğdayların pişip, pişmediğini kontrol ettikten sonra çorba tenceresini ocaktan alın ve soğuması için bir kenarda bekletin.

    Soğuyan, haşlanmış nohutlu ve buğdaylı çorba karışımını, çırpılmış süzme yoğurt ve nane ekleyerek karıştırın.

    Arzuya göre servisinde kullanmak üzere; dereotunu incecik kıyın. Zeytinyağı, acı kırmızı pul biber ve doğranmış dereotu ile karıştırdığınız çorba karışımını servis kaselerine alın. Soğuk olarak servis edin.

    PÜF NOKTASI

    Hazır olarak satılan haşlanmış nohut kullanmayacaksanız; ayrı ayrı kaplara aldığınız nohut ve buğdayı, bir gece önceden bol suda bekletin. Sularını süzdükten sonra ayrı ayrı tencerelerde duru suda haşlayıp, çorba yapımında kullanın. Çorbayı sıcak olarak servis edecekseniz yoğurt ile karıştırdıktan sonra kızdırılmış zeytinyağında nane ve acı kırmızı pul biberi yaktıktan sonra üzerine gezdirin ve servis edin.
     
    Üst Alt