Arama Amacı ve SEO Pratik Rehber

RİMA

Meraklı
Katılım
7 Tem 2021
Mesajlar
14
Tepki
2
Organik trafik almanın giderek daha karmaşık bir şey olduğunu ve bunların artık efsanevi Ten Blue Links günleri olmadığını söylemek artık pratik olarak açıktır.

Bununla birlikte, Google'ın basit bir arama motorundan karmaşık bir "cevap veri tabanına" dönüşmesi ve kullanıcıları arama motorunun kendisinde tutma eğiliminde olan SERP özelliklerinin katlanarak büyümesi, SEO'nun çalışmasının nedenlerinden sadece biridir. daha karmaşık hale gelir.

Google'ın misyon açıklamasına bakacak olursak, şu anda mümkün olan en organik görünürlüğe ulaşmanın karmaşıklığının “en dürüst” nedenini kolayca anlayabiliriz:

~Misyonumuz, dünyadaki bilgileri organize etmek ve bunu herkes için yararlı ve erişilebilir kılmaktır.

Yararlı olmak ve en iyi cevabı sunmak için yapılacak ilk şey, bir kişinin neden bir soru sorduğunu gerçekten anlamak veya arama motoru terimleriyle bir kişinin arama amacını anlamaktır.

Bu anlayış ihtiyacı, herhangi bir pazarlama disiplininin merkezinde yer alır.

Aslında hedef kitlemizin ne istediğini ve çözülmesini istedikleri acı noktalarının neler olduğunu bilmezsek, mesajlarımızı en iyi ve en etkili şekilde yönlendirmemiz pek mümkün olmayacaktır.

Bununla birlikte, SEO söz konusu olduğunda, özel bir tuhaflık vardır: Mesajımız, kullanıcıları hakkında yaptığımız soruların aynısını soran bir ortamdan – arama motorlarından – geçer.

Bu, bir yandan kullanıcılarımızın arzularını ve acı noktalarını bilmemiz gerektiği doğruysa (Allah korusun!), diğer yandan, arama motorlarının bu kullanıcıların ne istediğini belirlediğini ve ne istediğini bilmemiz gerektiği anlamına gelir. Sorularına cevap olarak arayın.

Bu yazıda patentlerin ve belgelerin detaylarına girmeyeceğim (ilgileniyorsanız sizi Bill Slawski ve Dawn Anderson'ı takip etmeye ve okumaya davet ediyorum). Aksine, bazılarının "bilimsel olmayan" olarak değerlendireceği, ancak gerçekte onu destekleyen birçok pratik bilime sahip olan ve müşterilerimin kullanıcılarının arama amacını belirlemede doğru ve etkili olduğu kanıtlanmış deneysel yöntemler sunacağım.

Temel Kavramlar
Farklı Arama Niyeti türlerini nasıl tanımladığımın açıklamasına tam olarak girmeden önce, özellikle SEO'da her zaman mevcut olan yanlış anlama riskinden kaçınmak için birkaç temel kavramı tanımlamak daha iyidir.

Arama Amacı
Arama Amacı, insanların Google'da arama yaptıklarında sahip oldukları açık ve açık arama niyetidir.
Arama Amacı, kullanılan cihaz, aramanın yapıldığı günün saati ve kişisel arama geçmişi ve arama oturumunda bulunduğumuz aşama gibi faktörlere bağlı olarak farklı olabilir.

Alaka Düzeyi
Alaka düzeyi, bir dokümanın, Google'ın kullanıcılarının sorgusunda açık veya örtülü olarak tanımladığı bir arama amacına olumlu yanıt verme yeteneğidir.

Aynı zamanda alaka düzeyi, bir bilgi erişim sisteminin kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayan materyali alma yeteneğidir.

SERP
Google'ın, kullanıcılarının arama amacı ile en alakalı olduğunu hesapladığı dokümanların sunumu.
Bildiğimiz gibi bu sunum, klasik basit arama sonuçlarından, Zengin Sonuçlar ve/veya Öne Çıkan Snippet'ten farklı kutulara (örneğin Kutu Görselleri veya Bilgi Paneli) kadar farklı öğelerden veya özelliklerden oluşur. Evrensel Arama.

Arama Amacı ve Arama Yolculuğu
Peki, Arama Niyeti'ni anlamak, modern SEO'nun temel direklerinden biri olarak kabul edilecek kadar neden bu kadar önemlidir? Çünkü, kullanıcılarımızı yaptıkları aramayı yapmaya iten amaçları anlamak, onlara hangi içeriği sunmanın en iyi olduğunu ve hangi formatla en uygun şekilde sunulacağını anlamamızı sağlar.

Ve onu nasıl anlayabiliriz?

Aslında Google, birkaç yıl önce Think with Google'da Mikro-Moments için bir kılavuz yayınlayarak bu soruyu yanıtladı.

Bu kılavuzda Google, Müşteri Yolculuğu hakkında konuştu… Ama gerçekte, Müşteri Yolculuğu, SEO'ların "Arama Yolculuğu" dediği şeyden başka bir şey değildir, yani bir şey hakkında bilgi aramaya başladığımız andan itibaren bir arama oturumunu oluşturan aşamalardır. bu arama sonunda bir tür dönüşümle bitene kadar.

Google, 4 büyük Mikro-Moments grubunu ayırdı:

1. Bilmek istiyorum
2. Gitmek istiyorum
3. Yapmak istiyorum
4. Satın almak istiyorum

1625667880339.png


Her anın SERP'ler üzerinde bir yansıması vardır ve göreceğimiz gibi anlar birbiriyle karışma eğilimindedir.

Klasik bir kategorizasyon alarak bu Mikro-Moments'ı şu şekilde gruplayabiliriz:

~Anlar > Navigational Intent'e gitmek istiyorum;
~Bilmek istiyorum ve yapmak istiyorum anlar > Bilgi Amaçlı;
~An satın almak istiyorum > İşlem Amacı

Ancak, SEO'nun siyah ve beyazın alanı değil, grinin sonsuz varyasyonlarının alanı olduğunu unutmayın.

Mikro-Moment veya Navigasyon Arama Amaçları Hakkında Kısmına Gitmek İstiyorum

Google, Mikro-Moment'a Gitmek İstiyorum'u şu şekilde tanımlar:

Birisi yerel bir işletme aradığında veya yakındaki bir mağazadan bir ürün satın almayı düşündüğünde.

Gördüğümüz gibi, bu Mikro-Moment, gerçekte 2 alt türden oluşur:

Yerel bir işletme arıyorum;
Yakındaki bir mağazadan bir ürün satın almayı düşünüyorum.
Google tanımı belirsizdir ve yanıltıcı olabilir, bu da bize bu Mikro An'ın yalnızca yerel aramalarla ilgili olduğunu düşündürür.

Aslında biliyoruz ki insanların zihninde Online ve Offline arasında aslında bir fark yok.

Bu On-Off zihniyetinin güzel bir örneği showrooming, yani fiziksel bir mağazadayken, ilgimizi çeken bir ürünün fotoğrafını çekiyoruz ve belki de Google Lens'i kullanarak çevrimiçi olarak daha düşük bir fiyata nereden satın alabileceğimizi arıyoruz.

Ayrıca, sözde markalı aramaların çoğu, Mikro-Moment'a Gitmek İstiyorum'dan başka bir şey değildir.

Özetlersek, böylece Gitmek İstiyorum anını klasik Navigasyon Arama Niyetine eşdeğer hale getirebilir ve bu 3 değişkende daha fazla tanımlayabiliriz:

~Çevrimdışı (fiziksel bir mağaza arıyoruz, örneğin bir restoran);
~Çevrimiçi (bir web sitesini veya bir web sitesinin belirli bir sayfasını arıyoruz);
~Karışık (Showrooming durumu ama aynı zamanda tam tersi durum, yani belirli bir web sayfasında bilgi aramak ve ardından ürününü fiziksel mağazasından satın almak).

Bir Sorgunun Aramaya Gitmek İstiyorum Niyeti İçerip İçermediğini Nasıl Anlayabiliriz?
1625668646866.png


“Oyun Atölyesi minis Satın Alma” araması yaparsak (yukarıdaki ekran görüntüsünde “Comprar miniaturas Games Workshop”), Google bunu “Oyun Atölyesi minilerini nereden satın alabilirim” olarak yorumlar ve bu nedenle bize onları çevrimiçi satın alma seçeneği sunar. GW'nin (Navigational Online ve marka arama) resmi web sitesinde veya Games Workshop markalı ürünleri satan diğer sitelerde veya en yakın Game Workshop mağazasına gitmek için.

Bu nedenle, Yerel Bilgi Panelinin veya Yerel Paketin varlığı, sorgunun gezinme amaçlı olduğunun veya büyük ölçüde gezinme olarak yorumlandığının açık bir göstergesidir.

Ancak, daha belirsiz aramalar var.

"Yüzüklerin Efendisi Warhammer minis" ("Miniaturas Senor de los Anillos Warhammer") örneğini ele alalım:
1625668759874.png


Bu durumda Arama Amacı nedir? Bilgilendirici, Gezinme ve hatta İşlemsel mi?

Arama sonuçlarının türüne bakarsak, ilk sonuçların neredeyse tamamının kategori veya filtre sayfaları olduğunu ve ilk arama sonucunun Gamesworkshop.com'dan olduğunu görebiliriz.

Daha sonra Mikro An'a Gitmek İstiyorum'un tanımını okumaya geri dönersek, “Yakın bir mağazadan ürün almayı düşünüyorum” okuyabiliriz.

Son olarak, sorguda, Games Workshop'un bir ürün grubu olmasına rağmen, zamanla Games Workshop ile pratik olarak eşanlamlı hale gelen “Warhammer” adını görebiliriz.

Bu nedenle Google, sorguyu esasen “Yüzüklerin Efendisi minilerini Games Workshop'tan nereden satın alabilirim?” şeklinde yorumlamak için yeniden yazar.

Bu nedenle, özellikle birkaç yıl önce oldukça yaygın olan bir adı yeniden kullanarak - “Ticari Soruşturma” olarak tanımlayabileceğimiz bir Gezinme Arama Amacı ile uğraşıyoruz, yani: Bir şey satın almakla ilgilenebilirim ve nerede olduğunu bilmek istiyorum. satın almak için.

Ancak, sorgu gezinme amaçlıysa, Google neden bize Yerel Bilgi Panelini veya Yerel Paketi göstermiyor?

Büyük olasılıkla, az önce sunduğum örneğe çok özel bir faktör için: Games Workshop'un yalnızca birkaç fiziksel mağazası Yüzüklerin Efendisi minilerini satıyor ve bu nedenle, GW'nin Google My Business kartlarında neredeyse hiç bahsetmiyorlar. . Başka bir deyişle, bu minyatürler yakınımdaki fiziksel Games Workshop mağazasında satılmadığı için GMB kartları uygun görülmemektedir.

Mikro-Moments veya Bilgilendirici Arama Amaçları Hakkında Bilmek İstiyorum ve Yapmak İstiyorum
Google, Bilgilendirme Aramalarını iki Mikro Moment'a ayırır:

1. Bilmek istiyorum
2. Yapmak istiyorum
İlk durum, "birisi konuları veya ürünleri araştırıyor veya araştırıyor, ancak satın alma modunda değil" durumudur. Bu, “entelektüel” veya “teorik bilgi” olarak tanımlanabilir ve “Roma imparatorlarının listesi” veya “kara deliklerin nasıl oluştuğu” gibi sorgular tipik bir örnektir.

İkinci durum, “biri bir görevi tamamlamak veya yeni bir şey denemek için yardım istediğinde veya talimatlara ihtiyaç duyduğunda”. Bu, “pratik bilgi” olarak tanımlanabilir ve “nasıl yapılır” türündeki sorgular en tipik örnektir.

Ancak, dikkat edilmesi gereken bir istisna vardır. Bir dönüşümün/işlemin nasıl sonuçlanabileceğini bilmek isteyen sorgular, Google tarafından bir Yapmak İstiyorum anı olarak değil, daha sonra göreceğimiz gibi, bir Satın Almak İstiyorum anı olarak kabul edilir.

Peki bir sorgunun bilgi amaçlı olup olmadığını nasıl anlayabiliriz? İnsanların en çok ne tür bilgiler aradığını nasıl anlayabiliriz? Çok sık söylemekten hoşlandığım gibi, bir SERP gözlemlediğimizde bu soruların cevabı gözümüzün önünde oluyor.

Önce ikinci soruyu cevaplamaya başlayalım.
İnsanlar bilgi sorgularıyla en çok ne tür bilgiler arıyor?
Örnek olarak bir şehrin adı gibi süper genel bir aramayı ele alalım: “Wroclaw”.

Bu, bir İtalyan müşterimle ilgili gerçek bir vaka olduğundan ve uzun süredir takip ettiğim için, bu örneği geliştirmek için İtalyan SERP'ini kullanacağım.

Her durumda, gözlemlerim Google'ın her dili ve her yerel sürümü için geçerlidir.

“Wroclaw” SERP'sini gördüğümüzde şunu görüyoruz:
1625668909738.png


Bilgi Paneli belirgin görünüyor ve bazı gözlemleri hak ediyor:

~Her şeyden önce, “Breslavia” (şehrin İtalyanca adı) değil, Wroclaw'un (şehrin asıl adı) belirtildiğini belirtelim. Bu, Varlık Arama'da öznitelik tabanlı bir özellik ile karşı karşıya olduğumuzun ana göstergesidir, çünkü varlıklar, bariz dilsel nedenlerle yazımda değişebilseler bile doğaları değişmez.
~İkinci olarak, hem Bilgi Panelinde hem de SERP'nin ana çubuğunda Google şehrinin Seyahat Rehberine yapılan referansı görüyoruz. Bu durumda, Google'ın Wroclaw ile ilgili bilgileri temalara göre nasıl kategorize ettiğine hemen dikkat etmek önemlidir, çünkü bu kategorizasyon, başa çıkabileceğimiz olası alt konular hakkında bize verdiği bir ipucudur.
~Son olarak, Bilgi Panelinin alt kısmında İlgili Araştırma ile tanışıyoruz. Entity Search içinde olduklarından bunlar da varlıklardır ve Wroclaw için küme tipi bir mimari tasarlarken bunları dikkate almalıyız. Dikkatli ol! İlgili aramalar mevsimselliğe tabidir ve buna bağlı olarak ek bir satır içerebilir.

Bilgi Panelinde Seyahat rehberi (ve Etkinlikler) bağlantısının bulunması, sorgunun bilgi niteliğinde olduğunu açıkça ortaya koyuyorsa, Otellere bağlantıların da bulunması bizi yine de uyarmalı ve Google'ın nasıl tanımladığını anlamamızı sağlamalıdır. bu bilgi sorgusu, işlem sorgularıyla sona erme olasılığı yüksek olan çok daha uzun bir Müşteri Yolculuğunun bir parçası olarak.

Bu nedenle, içeriğimizin potansiyel kullanıcılarımızın Arama Yolculuğu içinde sahip olacağı konumu da aklımızda tutmalı ve onu izole bir unsur olarak oluşturmamalıyız.

SERP'de başka neler gözlemlenebilir?
1625668969920.png


Bu üç unsuru daha görebiliriz:

~Artık Google Görseller dikeyinin gerçek bir önizlemesi olarak sunulan ve etiket karuselini içeren resim kutusu.
~Sayfanın alt kısmında ilgili aramalar.
~Organik sonuçların altında bulunan ve - bir arama sonucunu tıklayıp sayfaya girdikten sonra - Google arama sonuç sayfasına geri döndüğümüzde etkinleştirilen “Kişiler de Aranıyor” kutusu.

“Tamam, ilginç… ama bu, pratikte biz SEO'lar için ne anlama geliyor?”. Çok!

Aslında, ilgili aramalardan ve Şunları Arayan Kişilerden tahminde bulunabildiğimiz verileri bir araya getirirsek, şunu elde edebiliriz:
1625669030771.png


Bu verileri bir ızgarada topladıktan sonra, biraz "A Wonderful Mind" kahramanı gibi davranabilir ve insanların Wroclaw hakkında ne aradığına dair kalıpları görmeye başlayabiliriz:

~Genel turistik bilgiler ("Wroclaw'daki sonraki etkinlikler" veya "Wroclaw havaalanı" olarak mor renkte);
~Gezi yerleri (“Wroclaw cüceleri” veya “Wroclaw Pazar Meydanı” olarak kahverengi);
~Yılın zamanı ("Christmas Wroclaw" olarak kırmızı renkte);
~Toplama kamplarını ziyaret etmek için başlangıç noktası olarak Breslavia ("Gross Rosen" olarak pembe renkte)
~Polonya'ya daha büyük bir gezi için başlangıç noktası (veya etap) olarak Wroclaw ("Wroclaw ve Varşova arasındaki mesafe" olarak siyah renkte).

Bu bilgi, bir içerik stratejisi tasarlayabilmek için altın değerindedir, o kadar ki, bu içerik daha sonra tek bir belgeye veya bir dizi bağlantılı içerik (küme) halinde gelişecektir.

Ardından, bu verilere Google Görseller'in etiketlerinin bize sağladığı verileri eklersek, ayrıntı düzeyinin yanı sıra, insanların gerçekten aradığı şeye yanıt veren bir içerik tasarlama yeteneği de büyük ölçüde artar:
1625669091476.png


Daha da fazla bilgi almak istiyorsak, “Breslavia” yazarken Google Suggest'in bize ne sunduğuna bakabiliriz, ancak bu bilgi zaten keşfettiğimiz şeye çok fazla (ve genellikle daha az) eklemez.

Ancak SERP'leri gözlemlemek, kendilerini ön sayfada konumlandıran organik sonuçları analiz etmek anlamına da gelir.

Örneğin, ortak özellikleri nelerdir?
1625669112625.png


Aşağıdaki arama sonucu etkilidir:
1625669133775.png


Böyle bir site, açıkça amatör ve diğerlerinden çok daha zayıf bir bağlantı profiline sahip, ortalama 6857 benzersiz bağlantı alanına sahip olan ve Wikipedia'yı saymadığım bir site, Civitatis (çok önemli Avrupa gezisi) gibi sitelerle nasıl rekabet edebilir? portal turist) veya Treccani (tarihi İtalyan ansiklopedisi) veya hatta yalnızca ikinci sayfada bulunan Skyscanner, Booking, TripAdvisor ve Expedia'yı yendiniz mi?

Cevap alaka düzeyidir.

Bu sayfayı ziyaret edersek —-, bu amatör kılavuzun, “Wroclaw” SERP'ini ayrıntılı olarak analiz ederek daha önce belirlediğimiz tüm “varlıkları” pratikte nasıl sunduğunu görebiliriz.

Aslında:

Yazı, Oder nehri ve nehir gezileri, Vaftizci Yahya Katedrali, Kapalı Çarşı, Wroclaw cüceleri, ne yenir ve şehirdeki en ünlü bira fabrikaları hakkında konuşuyor.
Sadece bu da değil, Wroclaw tarihine adanmış bir bölüm ve çevresinde görülecekler için bir bölüm daha var.
Hatta İtalya'dan başlayarak Polonya şehrine araba ile nasıl ulaşılacağına dair talimatlar içeren bir harita da sunuyor ve Krakow'dan geçmeyi içeren rotanın en büyük güzelliğini vurguluyor.
Son olarak, kılavuz orijinal fotoğraflar açısından çok zengin, her biri (istemeden?) SEO tarafında optimize edilmiş ve aynı zamanda orijinal olan bir video sunuyor, yılın zamanına bağlı olarak Google "Wroclaw" SERP'de bir video carousel gösterme eğilimindedir, bu nedenle bu tür içeriğin tüketimine olan ilgiyi gösterir.
Yani site amatör ve link profili saçma ama bu rehber sorgu ile o kadar alakalı ki ilk sayfada olmayı hak ediyor.

Bir Sorgunun Bilgi Amaçlı Bir Arama Amacına Sahip Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır (ve ne tür) ?
Cevap yine SERP'lerde yatıyor.

Bir SERP'de gördüğümüz şey, bize yalnızca sorgunun bilgilendirici (veya başka türlü) olup olmadığını değil, aynı zamanda türevlerini de söyleyebilir.

Basit Bil
SERP özellikleri arasında Anında Yanıt veya Bilgi Döngüsü gibi şeylerle karşılaşırsak, insanların hemen yanıt aradığı ve büyük olasılıkla 10.000 kelime okumak istemedikleri Search Intent Know Simple ile bir sorgu ile karşı karşıyayız demektir. aradıkları cevabı bulmadan önce.

Şahsen, bir anahtar kelime araştırması sırasında bu tür bir sorguyu tespit edersem, 0'a yakın bir TO'ları olduğu için bunları göz ardı etme eğilimindeyim.

Klasik bilgilendirme
Özellikler arasında Öne Çıkan Snippet (artık bir SERP Özelliği değil, gerçek bir organik sonuç olduğunu biliyorum, ancak pratik amaçlar için pratik olarak bir özellik olduğunu biliyorum), Bilgi Paneli, İnsanlar da Soruyorsa, o zaman o işteyiz Klasik Bilmek İstiyorum ve Mikro Anlar Yapmak İstiyorum gibi ve kullanıcıların metin tabanlı yanıtları tercih etme eğiliminde olduğu bilgi sorgularıyla.

Taze Bilgi
SERP'de Google bize En Çok Okunan Haberler veya İlginç Buluntular (yalnızca Mobil'de) gibi öğeler sunarsa, Arama Amacı hala bilgi amaçlıdır, ancak yeni veya güncellenmiş içerik tercihi vardır.

Normalde bu varyant şu nedenlerle mevcuttur:

1. Mevsimsellik: Örneğin, bugün "Kara Cuma" için arama yaparsak, bu yaklaşan bir etkinliktir, o zaman En Çok Okunan Haberler kutusunun vurgulandığını görürüz. Aynı aramayı mevsimselliğinin en düşük noktasında yapsaydık, bu özellik neredeyse kesinlikle mevcut olmayacaktı.
2. Son dakika haberi: Onları bireyselleştirmenin en iyi yolu, Google Trendler'deki ani artışları kontrol etmektir.
3. Bir konuda sürekli güncel kalma ihtiyacı: Maalesef yapılabilecek en klasik örnek “Koronavirüs”.

Görsel Bilgi
Görüntü Kutusu veya Video Döngüsü gibi öğelerin SERP'de olağanüstü bir varlığı varsa, Arama Amacı her zaman bilgi amaçlıdır, ancak insanların yanıt olarak almayı tercih ettiği en iyi içerik türünün görsel olduğunu açıkça gösterir.

Video Döngüsü özel durumunda, bu durum, örneğin yemek tarifleri durumunda olduğu gibi, özellikle bilgi sorgusu Yapmak İstiyorum türündeyse mevcut olma eğilimindedir.

Açıkçası, bu tür bir analizi büyük ölçekte manuel olarak yapmayı düşünmek pratik değildir.

Neyse ki, bir süredir, tüm ana SEO paketleri ve sıralama izleme araçları, bazıları diğerlerinden daha ayrıntılı olarak, SERP'lerde bulunan Arama Özelliklerinin göstergesini sunar:

Durum;
Moz;
Ahrefler;
SEMRush;
Rütbe Korucusu;
Serpstat;
SISTRIX
bu bilgileri sunan en popüler SEO araçlarıdır.

Mikro Moment veya İşlemsel Arama Niyetinin Farklı Şekillerini Satın Almak İstiyorum
Google, Satın Almak İstiyorum anlarını şu şekilde açıklar:

~Birisi bir şey satın almaya hazır olduğunda ve neyi satın alacağına veya nasıl satın alacağına karar vermek için yardıma ihtiyacı olduğunda.

Yine, farklı alt türlere ayrılabilen bir Mikro Moment ile uğraşıyoruz:

1. Satın almaya hazırım;
2. Satın almaya hazırım ama yardıma ihtiyacım var
1. Ne satın alacağınıza karar vermek
2. Nasıl satın alınacağına karar vermek

“Satın almaya hazırım”
Bu, daha basit işlemsel arama amacı için geçerlidir.

"Satın al", "teklif", "ücretsiz", "indirim", "3X2", "Pazarlık", "Abone ol" gibi kelimeleri içeren herhangi bir sorgu veya bir şey satın almayı veya bir tür dönüşüm yapmayı ima eden diğer herhangi bir lemma, doğrudan bir işlem anlamına gelir. arama niyeti

SERP Özellikleri düzeyinde bu, AdWords, Google Alışveriş, Otel Reklamları, Uçuşlar ve En İyi Ürünlerin alanıdır.

Esasen bilgilendirici olduğunu gördüğümüz bu öğeler, bazen Görüntü kutusunun istisnası dışında mevcut değildir.
1625669782180.png


Bu durumda, Google'ın bize sunduğu gösterge, Doğrudan İşlemsel olmaya devam eden Arama Amacında değil, bu durumda esasen görsel olan bu Arama Amacına yanıt vermenin en iyi olduğu formattadır.

Başka bir deyişle, işlemsel bir sorgu için Google bize Görseller ve/veya Google Alışveriş ve/veya En İyi Ürünler kutusunu sunarsa, ürün sayfamızın görsel içeriği metinsel içerikten daha fazla tercih etmesi gerekir.

İşlem sorgularının SERP'lerinde gösterilebilen işlem dışı bir başka arama özelliği de Yerel Paket'tir, bu nedenle onu Gitmek İstiyorum sorgularıyla karıştırabiliriz.

1625669804389.png


Varlığı, kullanıcıların bir ürün hakkında bilgi aradıklarını, ancak fiziksel mağazalardan satın almayı tercih etme eğiliminde olduklarını gösteriyor.

Biz SEO'lar için bu bilgi çok değerlidir.

Aslında, şirketimizin veya müşterimizin hem bir e-ticareti hem de bir mağazası veya mağaza zinciri varsa, o zaman hem e-ticaretin konumlandırılmasına, hem de şirketin Google My Business kartlarının ve sayfalarının konumlandırılmasına aynı özeni göstermeliyiz. Web sitesindeki dükkanlardan.

Aksine, yalnızca çevrimiçi ortamda bulunan veya bölgede yaygın bir fiziksel varlığı olmayan bir e-ticaret şirketiysek, normalde iyi olmayan nakliye süreleri, çevrimiçi satın almalar için iade politikası ve geri ödemelerle ilgili tüm bu içeriklere dikkat etmek zorunda kalacağız. ürün sayfalarında özenle saklanan ve pratik olarak gizlenen ve normalde fiziksel bir mağazanın rekabet avantajlarından biri olan.

"Satın almaya hazırım ama yardıma ihtiyacım var..."

Çoğu zaman, bir şey satın almak istediğimizde ve mevcut seçeneklerden hangisini satın alacağımızı anlayamadığımızda bir uzmanın yardımına ihtiyaç duyarız. Örneğin, özel bir mağazadan bir oyun bilgisayarı satın almak istediğimizde katipten bilgi istediğimizde durum budur.

Ve çevrimiçi olarak hangisinin en iyi analog kamera olduğunu bilmek istediğimizde de durum böyledir.

1625669854166.png


Genellikle, bu aramalar "En iyi [ürün adı]" veya "[eylem] için hangi [ürün adı] satın alınır" şeklindedir ve aynı anda işlemsel ve bilgisel özellikleri ve klasik arama sonuçlarını bulduğumuz SERP'leri sunar.

Bu, kullanıcının neyi satın alacağına dair nihai kararı vermesi veya neyi satın alacağına (veya nasıl satın alacağına) karar vermesine yardımcı olması için son bir dürtüye ihtiyacı olduğu anlamına gelir.

En yaygın hata, bu sorguları yalnızca bilgilendirici içerikle hedeflemeye çalışmaktır.

İyi bir içerik seçeneği ve aynı sorgu için farklı Arama Amaçlarını hedefleyen farklı belgeler oluşturmaktan eşit derecede geçerli, doğası gereği karışık bir yapıya sahip olan açılış sayfaları oluşturmaktır:

Bir ürünün veya bir dizi ürünün özelliklerini ve güçlü yanlarını kapsamlı bir şekilde açıkladıkları için Bilgilendirme Sütunu İşlemsel, çünkü sunulan bilgiler normalde başka bir sayfada sona eren bir dönüştürme sürecini başlatmayı amaçlar. Kaçınmamız gereken şey, farklı içerik parçalarıyla bir sorgu (veya bir dizi sorgu) ile ilgili aynı arama amacını hedeflemekten oluşan “Arama Amaçlı Yamyamlaştırma”dır. Bu, Google'ın bir anahtar kelime için sıralamak istediğimiz URL'yi SERP'lerde göstermemesinin veya web sitemiz için karşılaşabileceğimiz sinir bozucu sürekli URL değişikliği (bir gün bir ürün sayfası ve başka bir gün bir kategori sayfası) görmemizin ana nedenlerinden biridir. ).

Aşağıdaki ekran görüntüsünde gördüğümüz, farklı I Need help işlemsel Arama Niyeti türlerinin iyi bir şekilde hedeflenmesine iyi bir örnektir:

1625669927342.png


Burada aynı web sitesinin 3 farklı sayfasının sıralamasını görebiliriz:

1. birlikte pratik ve ilgili bilgiler de sunan bir kategori sayfası (COVID-19 ve “Nasıl satın alacağıma karar verirken yardıma ihtiyacım olabilir” gibi bilgiler).
Bu, "İtalya'da yurtdışında eğitim" kümesinin Sütun işlevine sahip bir kategori sayfasıdır.
2. İşlemsel arama amacını hedeflemek için ideal olan klasik bir "en iyi..." gönderisi, "Ne satın alacağıma karar vermek için yardıma ihtiyacım olabilir".
Bu tür içeriklerin her zaman net ve cazip bir harekete geçirici mesaj sunması gerekir.
3. “Study Abroad Italy”, karışık Arama Amacına sahip bir sorgudur, bu nedenle tamamen bilgilendirici içerikle bile onu hedeflemek sorun değildir.
Bu şekilde, bir anahtar kelimenin Arama Amacının nasıl kendi mevsimselliğine sahip olduğunu göz önünde bulundurarak, yılın her döneminde ve her Niyet için her zaman alakalı olabileceğiz.
 
Üst Alt