Abur Cubur'un Sağlığımıza Zararları

Çiçek

Eski üye
Katılım
21 Ara 2018
Mesajlar
124
Tepki
19
Günümüzde abur cubur tüketimi oldukça fazladır. Bu yiyecekler hızlı ve kolay tüketilmekte ve hiçbir besin değeri olmamaktadır. Vücudumuza iyi gelmeyen, birçok katkı maddesi içermektedir. Hiçbir besin değeri olamamasının yanında yüksek oranda yağ, tuz ve şeker içerir. Vitamin ve minerallerden yoksun, ilgi çeksin diye, renklendirici kullanılıp insanlara sunulmaktadır. Hazır olarak aldığımız çikolata, cips, pastalar, tatlılar, bisküviler vb. en yaygın tercih ettiklerimizin arasına girmektedir.
Abur Cuburlar Neden Zararlı?
İçeriğinde birçok katkı maddesi barındıran hazır gıdalar özellikle büyüme ve gelişme çağındaki çocuklar için tehlike oluşturmaktadır. Umanların yapmış olduğu araştırmalara göre abur cubur çocukların zekâ gelişiminde olumsuzluklara yol açtığı belirtilmiştir.
Abur cubur yerken kendimizi mutlu hissediyor olmamızın nedeni ise ‘karbonhidratlı yiyecekler yendiği zaman beyinde bazı salgılar artış göstermektedir’ Beyinde rahatlama olur ve dolayısıyla kendimizi mutlu hissederiz. Bu durumda biz fark etmesek de bizi yeme bağımlısı yapmaktadır. Yeme bağımlısı olmakta bizleri aşırı şişmanlık, kalp rahatsızlıkları, diyabet, kanser, depresyon rahatsızlıklarına sebep olmaktadır.
Çocuklarımız için, gelecekleri için, içerisinde bulunduğumuz ortamda uzaklaştırmak ne kadar zor olsa da kendimiz evde üretebiliriz, Çocuklarımızın sağlıklı olmaları için elimizden geleni yapmalıyız. Zira sağlık olmadan, hayat anlamını yitirmektedir.
Abur Cubur Hakkında Bilinmeyenler
Abur cubur tüketmek vücüdumuzun düzgün bir şekilde çalışmasına katkı ağlamaz. Mesela, bu yiyecekleri tüketen insanlar günlük rutin işlerde bile kendilerini yorgun hissederler.
Abur cuburlarda ileri derecede oksikolesterol vardır. Bu bir kolestrol çeşidi kalp krizi geçirme olasılığını yükseltir. İçeriklerinde bulunan yapay renklendiriciler sağlığımıza oldukça zararlıdır.
 
Üst Alt