Sitelerin Tıklanma Sayıları Nasıl Öğrenilir?

rucoder

Eski üye
Katılım
5 Nis 2022
Mesajlar
221
Tepki
0

Sitelerin Tıklanma Sayıları Iyi mi Öğrenilir?​

Sitelerin Tıklanma Sayıları Nasıl Öğrenilir?


Sitelerin Tıklanma Sayıları – Bir sitenin ne kadar trafiğe haiz bulunduğunu ve bu trafiği hangi yollarla aldığını öğrenmek önemlidir ve bunun için bazı yollar vardır. Her şeyden ilkin bir site oluşturmadan evvel, potansiyel bir rakibin trafik verilerini gözlemlemek seçtiğiniz alanın karlılığını doğrulamanıza yarar. Bu doğrultuda rakibinizin yada olası rakip olabilecek herhangi bir sitenin tıklanma sayılarını elde etmek için kullanabileceğiniz araçlar şunlardır:

SEMrush


semrush-1024x594.png


SEMrush, en iyi pazarlama analitiği platformları içinde yer alır. Bir web sitesinin arama motoru sıralamalarını, backlinklerini ve reklam kampanyalarını görüntülemek için bunu kullanabilirsiniz. Pazarlama Insights başlığı altındaki Traffic Analytics sayfasına tıkladığınızda; SEMrush sonrasında ilgili trafik analitiği verileriyle serpiştirilmiş kapsamlı bir rapor gösterecektir.

Göreceğiniz ilk ölçümler toplam ziyaret sayısını, oturum başına oluşturulan averaj sayfa sayısını, derhal çıkma oranını ve ayda tekil ziyaretçileri ihtiva eder. Genel bakış sayfasını aşağı doğru kaydırdığınızda kaynakları, aygıt arızaları ve konumları benzer biçimde trafik verilerinin görselleştirilmiş özetlerini alabilirsiniz.

Doğal ki, bu veri bölümlerine daha detaylı bir bakış için tüm raporu görüntüleme düğmesine tıklayabilirsiniz. Açık Trafik Kaynakları sayfasında, direkt ziyaretçiler, yönlendirmeler toplumsal medya, organik aramadan gelen trafiğe dair bilgiler de elde edilebilir. Bunlar size rakiplerinizin en etkili trafik üretme stratejileri hakkında bir düşünce verir.


Ahrefs


ahrefs-1024x594.png


Site sahipleri, blogcular ve dijital pazarlamacılar için en iyi iki backlink denetleme ve trafik bilgileri öğrenme aracı Afrefs’tir denilebilir. Bununla beraber bir web sitesinin hangi kelimeden ne kadar trafik aldığını bulmanıza da destek olabilir.

Ahrefs Site Explorer aracında, denetlemek istediğiniz belirli bir sayfanın domain adresini yada URL’sini yazın ve ‘Ara’ seçeneğini tıklayın. İlk başta girdiğiniz alan yada sayfa için bir takım analitik içeren geniş bir genel bakış sayfasına yönlendirilirsiniz.

Bu ekranda, sitenin aylık trafiğinin bir tahmini de görülebilir. Ek olarak , sitenin sırasıyla parasız ve ücretli trafiğine daha göz atmak için ‘Organik arama’ yada ‘Ücretli arama’ sekmelerine gidebilirsiniz. Organik arama raporu ek olarak web sitesinin en iyi beş organik anahtar kelimesini ve sayfasını da ihtiva eder.

Bununla beraber, daha detaylı bir rapora, ana gezinti menüsünde ‘Organik arama’ altındaki ‘Organik anahtar kelimeler’ sayfasına gidilerek erişilebilir. Burada 1000 tane hit ve Google görüntülemesi almış olduğu anahtar kelimele öbeklerini görebilirsiniz.

Tıpkı SEMrush benzer biçimde, Ahrefs de genel olarak SEO ve online pazarlama için kullanışlı analitik niceliklere haizdir. Bir web sitesinin backlink profilini, üst bağlantı metinlerini ve daha fazlasını Ahrefs vasıtasıyla öğrenebilirsiniz.


Alexa


Alexa.png


Jeff Bezos tarafınca 5 Temmuz 1994 tarihinde ABD Birleşik Devletleri’nin Seattle kentinde kurulan e-ticaret devi Amazon’un bir yan kuruluşu olan Alexa, internet sayfası sahiplerinin trafik verilerini pazarlama kararlarına dönüştürmelerine destek olmak için tasarlanmış bir web trafiği çözümleme hizmetidir.

Alexa ihtiyaçlarınıza bakılırsa deneyimi kişiselleştirir. Bu, bireysel internet sayfası hedefleriniz, içerik konularınız, rakipleriniz vs. detayları kullanarak gerçekleştirilir. Alexa, web siteniz için trafik istatistiklerini hızlıca denetim panelinde derler. Dahil edilen bilgilerin ve verilerin bazıları; web sitenizin Alexa dünya sıralaması, aylık tekil ziyaretçi verileri, sitedeki günlük geçirilen süre ve organik olarak aldığınız trafik yüzdesi benzer biçimde özelliklerdir.

Bununla beraber, hakikaten istediğiniz şey, rakiplerinizin trafik verilerine bakmaktır. Bunu, “Site ara” alanına domain adresini girerek tek adımda yapabilirsiniz. Burada ek olarak, izleyicilerin konumlarının bir özetini ve internet sayfaları için kendi ülkelerinin Alexa sıralamasını bulabilirsiniz. Web sitesinin derhal çıkma oranı, sitedeki günlük süre ve en iyi anahtar kelimeler benzer biçimde temel veriler siteye genel bakış sayfasında da bulunabilir.

Rakip sitenizin kitlesi hakkında daha çok data edinmek için “ziyaret edenler” kısmına göz atabilirsiniz. Bu, izleyicinin cinsiyeti, eğitim düzeyi, yaşı ve – bazı sitelerde – gelir dahil sadece bunlarla sınırı olan olmamak suretiyle mühim demografik verileri bulacağınız yerdir. Doğal ki, ideal okuyucularınızın kaç yaşlarında olduklarını bilmek ve eğitim seviyelerini belirlemek blogunuzda kullanabileceğiniz yazı stilini tanımlamanıza destek olacaktır.

Rakibinizin tesir alanına girdikten ve ‘Explore Interests’ kısaca Türkçesi ‘İlgi Alanlarını Keşfet’ seçeneğini tıkladıktan sonrasında, izleyicilerinin dikkatini çeken konuların açık bir görünümü sunulur. Alexa; ek olarak, bu kullananların genel çevrimiçi nüfusa kıyasla ziyaret etme olasılığını da tahmin ediyor. Öteki detaylar genel ilgi seviyelerini, sitenin toplam trafiğindeki yüzdesini ve aynı ilgi kategorisindeki sitelerin sayısını ihtiva eder.

Her web sitesinin trafik ayrıntıları için “Trafik Metrikleri” ve “Aylık Benzersiz Ziyaretçiler” veri bölümleri altında daha somut numaralar görebilirsiniz. Öteki öngörüler, katılım ölçütlerini, trafik kaynaklarını ve kitle demografisini ihtiva eder; onları bulmak için site karşılaştırma sayfasını aşağı kaydırabilirsiniz.


SimilarWeb


SimilarWeb-1024x907.jpg


SimilarWeb ana sayfasında, yapmanız ihtiyaç duyulan tek şey internet sayfasını yada uygulama bağlantısını yapıştırmak ve ‘Enter’ tuşuna basmaktır. SimilarWeb ek olarak, web sitesinin en iyi trafik kaynakları, yönlendiren alanlar ve ziyaretçilerin organik ve ücretli trafik kanalları arasındaki dağıtımı benzer biçimde detaylı trafik verileri sağlar. Tüm bu veri setleri parasız internet sayfası trafik raporunda gösterilir.

SimilarWeb için parasız raporlar üretme sayısı mevzusunda yazının yazıldığı süre itibarı ile sınır yoktur. Parasız web arayüzünü istediğiniz kadar kullanmaya devam edebilirsiniz.




Moradam-SEO.jpg


Bu yazıda sitelerin tıklanma sayısı hakkında çeşitli araçları öğrendiniz. Bu bilgiler, web sitelerinin büyümesini önemseyen kişiler için öğrenilmesi ihtiyaç duyulan yaşamsal stratejilerdir. Sizin de önerileriniz var ise yorum kısmından iletebilirsiniz…
 
Üst Alt